Tabi ki başlangıçta su geliyor. Bol bol su hem bizi ferahlatıyor hem de vücudumuzun kaybettiği sıvıları yerine koymamızı sağlıyor. Birçok insan bu konuda tek alternatif olarak suya güvendiler. Sonrasında tarımın gelişmesi ve hayvanların evcilleştirilmesiyle birlikte süt insanların hayatına girdi. Çay, kahve ve alkollü içecekler…

Son zamanlarda tercih edilen soda, enerji ve sporcu içecekleri ihtiyaç duyulan hidrasyonu sağlıyor. Ancak vücudun düzenlemekte zorlanacağı kadar yüksek miktarda şeker ve kalori içeriyorlar. Alternatif olarak sunulan “diyet” içecekler bizlere düşük kalorili tat almamıza yardımcı oluyor. Ancak bu durum bu içecekleri sağlıklı yapar mı?

Sayısız seçenek arasında hangi içeceğin bizim için en iyisi olduğuna karar verirken biraz kafamız karışabilir. Her bir içeceği derinlemesine incelemekte fayda var. Şimdilik kısaca bir göz gezdirecek olursak şu şekilde özetleyebiliriz.

Susuzluğumuzu gidermek için tabi ki su en iyi seçimdir.

İlave şeker veya tatlandırıcı içermeyen kahve ve çay da sağlıklı birer seçimdir.

Taze meyve suları hem vitamin ihtiyacımızı hem de susuzluğumuzu gidermek için mükemmel bir tercih olabilir. Bim eyve aktüel ürünlerini denemediyseniz en kısa zamanda sizleri stantlarımıza bekliyoruz. Çeşit çeşit, renk renk herhangi bir tatlandırıcı içermeyen mükemmel içecekler sizleri bekliyor.

Süt hem yüksek protein kaynağı olması hem de yüksek mineral içerikleriyle harika bir tercih olabilir. Bim eyvenin aktüel milkshake ürünlerini bir ana öğün olarak tercih edebilirsiniz. Ancak süt birçok insan için rahatsız edici etkiye sahip olabilir. Eğer bir hassasiyetiniz varsa çeşitli bağırsak tepkilerini görebilirsiniz. Bu tamamen kişisel bir değerlendirme sonucunda belirlenmelidir.

Diyet içecekleri veya düşük kalorili tatlandırıcılarla yapılan içecekler sınırlı ve ölçülü tüketilmelidir.

Alkol de ölçülü tüketilmelidir.

Kola, sporcu içecekleri ve enerji içecekleri gibi şekerli içeceklerden kaçınmak genellikle en iyisidir .