Günlük beslenmemizde meyve ve sebze sularını tüketmemiz için birçok güçlü neden olabilir. Bunlardan 5 tanesini sizler için sıraladık:

1. Günlük besin alımı: Meyve ve sebze suları meyve ve sebzelerden konsantre bir şekilde besin alımını sağlar. Bu durum özellikle çok çeşitli meyve ve sebze yemeye çalışan kişiler için yararlı olabilir.

2. Kolay sindirim: Meyve ve sebze suları, detokslar vücudun meyve ve sebzelerdeki besinleri sindirmesini ve emmesini kolaylaştırabilir. Meyve ve sebze suyunu sıktığımız zaman bazı insanların sindirmesi zor olabilen liflerin çıkmasına yardımcı olabilir.

3. Hidrasyon, yeterli su alımı: Pek çok meyve ve sebzenin su içeriği yüksek olduğundan meyve ve sebzelerin suyunu sıkarak tükettiğinizde susuz kalmanız için iyi bir yol olabilir.

4. Antioksidanlar: Birçok meyve ve sebze, hücresel hasara karşı korunmaya ve kronik hastalık riskini azaltmaya yardımcı olabilecek antioksidanlar açısından zengindir.

5. Kolaylık: Meyve ve sebze suyunu sıkarak tüketmek hareket halindeyken ve çalışırken sağlıklı bir şekilde günlük besin dozu almanın hızlı ve kolay bir yoludur.

Bunun yanında meyve sularının şeker açısından yüksek olabileceğini ve meyve ve sebzelerde bulunan liflerden yoksun olabileceğinin farkında olmak önemlidir. Bütün meyve ve sebzeleri içeren çeşitli ve dengeli bir diyetle meyve suyunun içeriğindeki şeker oranını dengelemek önemlidir. Beslenmenizde herhangi bir önemli değişiklik yapmadan önce mutlaka bir sağlık uzmanına danışmanız da önemlidir.