Beslenmemizde meyve ve sebzelere yer vermek çok önemlidir. Miktarı kadar çeşitliliği de çok önemlidir.

Bir meyve veya sebze sağlıklı olmanız için ihtiyacınız olan tüm besinleri içermez. Bu yüzden her gün bol bol ve çok çeşitli tüketin.

Meyve ve sebze bakımından zengin bir içerikle planlanan diyet programları kan basıncınızı düşürür, kalp hastalıklarını ve felç geçirme riskini azaltır, bazı kanser türlerini önler, sindirim sorunlarınızı azaltır ve kan şekerinizi düzenleyerek iştahınızı korumaya yardımcı olur. Elma ve armut gibi meyveler, yeşil yapraklı sebzeler kilo vermenize de yardımcı olur. Düşük glisemik indeksleri ile ani açlığınızı tetikleyebilecek kan şekerindeki hızlı artış ve düşüşleri önler.

Vücudunuzun ihtiyaç duyduğu besinleri ona vermek için çeşitli türlerde ve renklerde meyve ve sebzelerden bol bol yiyin. Bu renkli meyve ve sebzeler sadece ihtiyacınız olan besinlerin çeşitliliğini sağlamakla kalmaz aynı zamanda gözünüze hitap eden rengarenk yemekler sunar.

Rengarenk meyve ve sebzeleri daha çok tüketmek için ne yapabilirim?

-Meyveleri görebileceğiniz bir yerde tutun.

Yemeye hazır bir şekilde yıkanmış bütün meyveleri bir kâseye koyun. Ve tatlı yemek istediğinizde tercih etmek için gözünüzün görebileceği yerde tutum.

-Meyve ve sebzeleri hemen tüketecek şekilde hazır bulundurun.

Canınız tatlı çektiğinde hemen yiyebilmeniz için farklı meyve ve sebzeleri doğrayarak hazırladığınız renkli cam kaseleri buzdolabınızda hazır bulundurun. Doğal farklı şuruplar kullanarak aroma zenginliği oluşturun.

-Meyve ve sebze sularını keşfedin.

Çok farklı renklerdeki meyve ve sebzeleri kullanarak kendi damak zevkinize hitap edem mükemmel karışımları deneyerek keşfedin. Mevsimine göre çeşitliliğinizi artırın.

-Meyve ve sebze reyonlarında gezin.

Farklı çeşitte ve renkte beslenmek sağlıklı beslenmenin anahtarıdır. Farklı mevsimlerde daha önce keşfetmediğimiz meyve ve sebzeleri deneyimlemek için kendinize fırsat verin. Onları keşfetmek için meyve-sebze reyonlarında veya pazarda gezin. Koyu yeşil yapraklı sebzeler, sarı veya turuncu meyve ve sebzeler, kırmızı meyve ve sebzeler, baklagiller, turunçgiller arasında daha keşfedecek çok lezzet var.

-Patatesten vazgeçin.

Patates yerine farklı besinleri ve daha yavaş sindirilen karbonhidratlarla dolu diğer sebzeleri tercih edin.

-Yeni tarifler deneyin.

Daha farklı ve çeşitli sebzeleri içeren yeni tarifler pişirmeyi deneyin. Salatalar, çorbalar, haşlamalar, fırınlamalar öğünlerinizdeki lezzetli sebze sayısını artırmak için güzel fikir olabilir.