Kahve dünyanın her bir köşesinde en popüler ikinci içecektir. İnsanların kahve ile olan ilişkilerini ortaya koyan istatistikler şaşırtıcıdır. Örneğin sabah 8 civarında veya günün diğer vakitlerinde size en yakın Starbucks’a bir göz atarsanız sonucu kısaca gözlemleme şansınız olacaktır. Kişilerin günlük rutinlerinde sahip oldukları alışkanlıkları incelediğimizde bunların arasında kahve en güvenli bir seçenek gibi görünüyor.

Kahvenin bu kadar yüksek talep görmesinden dolayı hem kendi sağlığımız hem de çevremiz için bu konunun ele alınması oldukça önemlidir. Kahve kimyası uzmanı Dr. Hendon’un araştırmalarında kahvenin arkasındaki bilimi keşfetmek istedik.

Günümüz dünyasında Starbucks ve Kahve Dünyası pestisitler, kanserojen tatlandırıcılar ve bir dilim kekle kombinlenmiş olan kalori fazlası ile yüklü kahveler sunmaktadır. İnsan zaman zaman kendisini şımartmaya ihtiyaç duymaktadır. Aslında kahve sudan sonra en çok tüketilen içecek olduğu için zararlarını göz ardı etmememiz gerekir.

Beslenmenize çok dikkat ediyor ve tamamen sağlıklı beslendiğinizi düşünebilirsiniz. Ancak her gün büyük bir vanilyalı latte sipariş ediyorsanız ve tüketiyorsanız kendinizi bir saat içinde beyin sisi ile uğraşırken bulabilirsiniz. Kahve tamamen kötü değildir ancak ortaya çıkardığı sonuçlarını da görmezden gelemeyiz.

Kahvenin pek çok faydası vardır. Alzheimer, Parkinson, belirli kanser türlerinin tedavisi ve oksidatif stresle mücadelede yardımcı olduğu bilinmektedir. Güvenli miktarda düzenli kahve tüketimi bilişsel işlevi iyileştirebilir ve vücudumuzdaki bazı organları destekleyebilir. Kahvenin içindeki kafein zihinsel sağlığımızı koruma ve sabah saatlerinde daha zinde güne başlamak için basit ve etkili bir yöntem sunmaktadır.

Kahve uzmanı Dr. Chopra günlük ortalama 4 fincan saf organik kahve içmenin inanılmaz faydaları olduğuna inanıyor.

Saf türk kahvesi vazgeçilmez ürünümüzdür. Temiz, organik ve çevre için de iyidir. Birçok marka katkı maddeleri mümkün olduğu kadar azaltılmış organik kahve seçenekleri de sunmaktadır. Kahvenin içerisine aroma verici birçok farklı gıda, baharat kullanarak kahvelerimizin aroması zenginleştirilmekte. Birçok kişi için vazgeçilmez bir keyif içeceğine dönüştürülmektedir. Ayrıca süt alerjisi olan kişiler için Kaju Sütü, badem sütü ile hazırlanmış Latte mükemmel bir alternatif olmaktadır.

Kahve birçoğumuz için adeta bir bağımlılıktır. Pek çoğumuzun taviz vermek istemeyeceği bir şeydir.

Siz de güne kahve ile başlayanlardanız birçok farklı detayı da sizinle paylaşmaktan mutluluk duyarız.

Günümüzde kahve hem mükemmel damak tadı hem de bizde yarattığı zihinsel ve fiziksel etkiden dolayı herkes için vazgeçilmez bir lezzet haline dönüşmüştür. Özellikle son 10 yıldır kahve ile olan ilişkimiz oldukça güçlenmiştir. Kahve deyince aklımıza birçok alternatifin olduğu zengin lezzet ve aroma çeşitleri gelmektedir.