1. Meyve ve Sebze Suları

Farklı meyve sebzeleri gerek katı meyve sıkacağından geçirerek gerekse blender’dan geçirerek harika karışımlar yapılabilir. Bim eyve’nin aktüel ürünleri sizin glutensiz beslenme yolculuğunuzda harika birer tercih olacaktır.

2. Ekmek

Glutensiz ekmek ürünleri artık daha kolay ulaşılabilir hale geldi. Geleneksel ekmeklerden tortillalara, hamurlardan keklere kadar pek çok seçeneğe ulaşabiliyoruz.

Kinoa, amaranth, chia, darı, keten tohumu, kaju unu, kara buğday unu, badem unu, nohut unu ve mısır unu gibi farklı alternatiflerin kullanıldığı ekmek ürünlerini bulabilir veya kendiniz üretebilirsiniz.

3. Makarna ve Erişte

Yine aynı şekilde buğday dışında ürünlerin unlarını kullanarak üretilmiş makarna ve erişte seçenekleri bulunmaktadır. Özellikle karabuğday, pirinç, fasulye, nohut, mısır ve kinoa bazlı ürünler olabilir.

Bu ürünler genellikle geleneksel makarna seçeneklerinden biraz daha fazla protein ve lif içerir. Bu ürün çeşitleri doku ve tat bakımından geleneksel makarnayla da karşılaştırılabilir!

4. Pişmiş ürünler

Kullanılabilecek pek çok harika glutensiz un karışımı var! Hindistan cevizi unundan badem ununa, pirinç unundan nohut ununa kadar birçok un çeşidinden oluşturulan karışımlar mevcuttur.

Eğer evde yemek yapıyorsanız bu un karışımları kek, kurabiye ve ekmek çeşitlerini denemeniz için harika seçeneklerdir.

5. Soslar

Sevdiğiniz hazır sosları evde yapmak glutensiz beslenmeyi basitleştirmenin harika bir yoludur. Birçok özel sos deneyerek öğünlerinizi zenginleştirebilirsiniz.