Katı ve Sıvı Yağlar

Sızma zeytinyağı, organik Hindistan cevizi yağı gibi doğal yağlar detoks ve biyodönüşüm süreçleri için enerji sağlar.

Kuruyemiş ve Tohumlar

Sağlıklı bir atıştırmalık için badem, ay çekirdeği, ceviz ve keten tohumlarını deneyin. Kuruyemişler ve tohumlar, uygun atılım ve eliminasyona yardımcı olan mükemmel lif kaynaklarıdır.

Proteinler

Protein, karaciğer hücrelerinin içindeki detoksifikasyon yolunun düzgün çalışması için çok önemlidir. Doğada otlayarak beslenmiş sığır eti ve vahşi yakalanmış deniz ürünlerini tercih edin.

Baklagiller

Fasulye, mercimek ve diğer baklagiller, çeşitli amino asit öncülerinin yanı sıra iyi bir lif kaynağıdır.

Meyveler

Meyveler, koruyucu antioksidan özelliklere sahip beta-karoten, lutein ve antosiyaninler gibi çok çeşitli bitkisel besinler içerir. Aynı zamanda iyi bir lif kaynağıdır ve su içeriği yüksektir.

Sebzeler

Besinleri arasında nişastalı olmayan sebzeler çok çeşitli fitokimyasallar ve lif sağlar.

Vücudu temizleyen detoks bir diyet, bol miktarda besleyici, yoğun, düşük şekerli, yüksek lifli bitki gıdaları ile mükemmel protein kaynakları ve sağlıklı diyet yağı içerir. İşlenmiş gıdaların çoğunu ortadan kaldırarak bunun yerine işlenmemiş, gerçek gıdalara odaklanmak gerekir. Mümkün olduğunca organik bitki besinlerini seçin.

Yiyecekler vücudunuzun detoksifikasyonuna (Detoksifikasyon: Organizmanın kendisine zararlı olan toksik maddelerden arınması) yardımcı olan besinler sağlar ancak bazen terapötik dozlarda belirli besinler sağlamak, karaciğerinizi ve diğer detoksifikasyon organlarınızı doğal olarak temizleyebilir.

Karaciğer sağlığını desteklemek ve detoksifikasyona yardımcı olmak için eksiksiz bir besin yelpazesi, belirli bir kişinin ihtiyaçlarına göre özelleştirilmelidir.