Mevsim değişikliğinin yaşandığı ve bizler tarafından hissedilmeye başlanacağı günlere geldik. Okulların da açılmasıyla birlikte okul çağı çocuklarımız ve evde onların temas ettiği bütün bireyler mikroplara açık hale geliyor. Böyle zamanlarda asıl olan bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olacak şekilde beslenmektir.

Bağışıklığımızı Güçlendirmeye Katkısının Olduğu Kanıtlanmış Gıdalar

1. Meyveler

Doğal olarak yüksek C vitamini ve diğer güçlü antioksidanlar taze veya dondurulmuş olarak tüketilebilir. Meyve suları ve smoothie’ler ile farklı bütün meyveleri tüketmenizi yardımcı olacak yöntemlerdir.

2. Bal

Bu tatlandırıcı yüzyıllardır insanlar tarafından antibiyotik olarak kullanılmaktadır. Eski Romalıların, bir konjonktivit ("pembe göz") geçirdiklerinde bunu gözlerine uygulayacaklarına inanılıyordu. Sonrasında balın bakteri üremesini önlediği bulundu. Balı çayınıza, meyve ve sebze sularınıza ekleyerek tüketebilirsiniz. Bimeyve ürünlerinden bal katkılı doğal meyve suları, atomlar ve smoothieler sizin için mükemmel öneriler olabilir.

3. Tarçın

Sonbahar ve kış favorisi olan sıcak içeceklerde tarçın mükemmel bir aroma verici olarak tercih edilmektedir. Tarçın doğal bir kan şekeri dengeleyici olmakla birlikte soğuk algınlığı veya gripten kurtulmak için harcadığımız süreyi azaltmaya da yardımcı olabilecek uçucu yağlar içerir.

4. Mantarlar

Mantarlar, iyi bir D vitamini kaynağı ve yeterince kullanılmayan bir bağışıklık güçlendirici besindir. Yapılan klinik araştırmacılar mantar tükettikten sonra kemoterapi ve radyasyon alan kanser hastalarında gelişmiş bağışıklık tepkileri keşfettiler.

5. Zerdeçal

Parlak sarı renge sahip olan bir baharat olan zerdeçal iyi bir bağışıklık sistemi güçlendiricisidir. Genellikle Asya yemeklerinde kullanılır. Zerdeçal takviyeleri olan özel Bimeyve tatlarını denemenizi tavsiye ederiz.

6. Zencefil

Zencefil bağışıklık hücrelerimizin soğuk algınlığı ve gribe karşı savaşı kazanmasına yardımcı olmaktadır. Zencefil lezzetini zenginleştirdiğimiz Bimeyve ürünlerimiz sizler için mükemmel bir bağışıklık güçlendirici olacaktır.

7. Tatlı patates

Tatlı patates iyi bir karbonhidrat kaynağı olmakla birlikte A ve C vitaminleri açısından da zengindir. İyi bir sonbahar ve kış favorisi olmaya aday olan bu yumrular bakteri ve virüsleri yok etme söz konusu olduğunda da oldukça başarılıdırlar.

8. Taze sarımsak

Birçok araştırma taze sarımsağın içeriklerinin bakteri ve virüsleri öldürmeye yardımcı olabileceğini ortaya koyuyor. Mümkün olduğunca taze sarımsak tüketerek bu muhteşem etkiden faydalanabilirsiniz.

9. Sıcak çay

Soğuk bir günde içilen sıcacık bir çayın vücudumuzun enfeksiyonlarını önlemede yardımcı olabileceğini görüyoruz. Aynı zamanda çay içmek vücudumuzun su ihtiyacını karşılama konusunda da yardımcı olacaktır.

10. Yoğurt

İyi bir A vitamini, protein ve çinko kaynağı olan yoğurt harika bir atıştırmalıktır. Yoğurt aynı zamanda sindirim sistemimizin hastalanmasına neden olan mikroplardan koruyabilecek sağlıklı bakteriler içerir.

Bimeyve’nin tavsiyesi

Süt, çilek, muz ve balın birleştirildiği mükemmele yakın bir süper kahraman olan atıştırmalığa 212 Outlet AVM’yi ziyaret ederek ulaşabilirsiniz!